Manifest 1 any encausades

Fa exactament un any, a aquesta mateixa hora, un grup de joves, estudiants, professorat, i altres persones amb interès per l’educació, ens trobàvem en aquest mateix indret, com ja totes sabeu, realitzant una protesta en defensa de l’educació pública.

De llavors ençà les dures polítiques d’austeritat i retallades del govern neoliberal del PP, seguint el camí ja iniciat pel PSOE, no han fet més que seguir i aguditzar-se i han deixat pas a una educació totalment precària i deficient.

El moviment estudiantil a la Universitat de les Illes Balears, respongué el curs 2011/2012 impulsant l’Assemblea UIB, un espai obert i radicalment democràtic que ha aconseguit posar en marxa mobilitzacions, vagues, accions i tot tipus d’activitats contra les retallades. La pujada de preus de matrícules, els límits de places, l’eliminació de serveis clau al campus, la reducció de personal, els atacs a la llengua,. etc., tot retrocés imposat ha trobat una forta contestació per part d’unes estudiants que no s’aturaren de moure durant el curs passat. L’ocupació de la Conselleria el passat 22 de maig anà en la mateixa línia de lluita que s’havia mantingut els darrers mesos, però acabà amb la “paciència” de l’ara ex-delegat de govern José Maria Rodríguez.

Avui un any de tot això i el procés segueix obert, 48 persones foren encausades, sis detingudes i arribaren multes d’entre mil i tres mil euros per persona.Tot això anà acompanyat d’una dura campanya mediàtica de criminalització, que per sort fou contrarrestada per la solidaritat de moltes persones i organitzacions que mostraren públicament el seu suport a l’acció de protesta.

Estam, doncs, davant d’un cas més de persecució política, no gaire diferent a tots els que es repetiren a la nostra illa al llarg de l’any passat, en un intent d’atemorir i desactivar els moviments socials. Exigim l’absolució de les persones encausades per l’Ocupació de la Conselleria d’Educació.

Cridam a la societat civil mallorquina en el seu conjunt a sumar forces i donar suport a la campanya per l’absolució dels encausats que es tornarà a encetar pròximament. I us convidam aquest divendres 24 de maig a l’Ateneu Popular de Palma a “celebrar” el primer any de l’acció de l’ocupació de la Conselleria.
Si l’educació és el futur, cal lluitar per aquesta ara més que mai. Davant la repressió als estudiants que lluiten, la millor defensa és la nostra solidaritat.
Ens retallen i ens acusen, absolució encausades conselleria!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s